Séverine Marijsse
Séverine Marijsse geeft nieuwe impuls aan afdeling Woord & Beeld
juli 9, 2024

Sabam zet zich dagelijks in om jouw creaties optimaal te valoriseren. Daarom is het belangrijk dat we op de hoogte blijven van de nieuwste manieren waarop jouw creaties worden verspreid en gebruikt. Ons multidisciplinaire karakter en expertise in de verschillende domeinen zijn dan ook sterke troeven waarin we continu investeren.

 

Op 1 februari nam Steven Desloovere daarom de leiding voor het beheer van muziekrechten als verantwoordelijke van ons departement Muziek. En we zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf september Séverine Marijsse mogen verwelkomen als verantwoordelijke van ons departement Woord & Beeld. In deze functie zal zij instaan voor het beheer van audiovisuele werken, podium- & visuele kunsten en literatuur. Ze neemt de fakkel over van Maud Van de Velde, die deze functie sinds 2022 vervulde.

Steven De Keyser, CEO van Sabam, reageert verheugd: "Met Séverine aan boord kunnen we aan onze auteurs van het departement Woord & Beeld garanderen dat zij van een optimale dienstverlening en verdediging van hun rechten kunnen genieten."

 

“Ik wil Sabam helpen in haar missie om de rechten van auteurs en scheppende kunstenaars te verdedigen en te promoten, en zo bijdragen aan een bloeiende en diverse culturele sector." - Séverine Marijsse

 

Over Séverine

Séverine studeerde Romaanse talen (Frans-Spaans) aan de VUB, waar ze een passie ontwikkelde voor literatuur. Daarna volgde ze een opleiding Bedrijfscommunicatie. 

Ze startte haar professionele carrière als recruiter bij Accenture en groeide er door tot HR Business Partner. In 2011 stapte ze over naar een commerciële rol bij Novellas Healthcare, een Belgische KMO actief in klinisch onderzoek. Na 7 jaar sluit ze ook haar derde professionele hoofdstuk bij Akkodis af. Daar verdiepte ze zich in verschillende industrieën en vulde er commerciële rollen in, waaronder Head of Operations.

Na 17 jaar in consultancy, is Séverine klaar om haar ervaring en competenties in te zetten voor de dynamische en culturele leefwereld van Sabam en haar auteurs.

 

Bijdragen aan een bloeiende culturele sector

“Ik kijk ernaar uit om mijn energie en enthousiasme in te zetten om de afdeling Woord & Beeld van Sabam verder te versterken. Samen met getalenteerde en gepassioneerde collega’s wil ik de belangen van scheppende kunstenaars behartigen en ervoor zorgen dat zij een correcte vergoeding ontvangen voor het gebruik van hun creatieve werken.” klinkt het gemotiveerd. 

Séverine omschrijft zichzelf als een tweetalige, sociale en creatieve veertiger die de kleine en fijne dingen in het leven weet te waarderen. Ze voelt zich in haar element wanneer ze omringd wordt door mensen, haalt energie uit sociale interacties en geniet ervan om anderen te helpen. Voor haar is het duidelijk: samen bereik je meer dan alleen.

“Ik wil Sabam helpen in haar missie om de rechten van auteurs en scheppende kunstenaars te verdedigen en te promoten, en zo bijdragen aan een bloeiende en diverse culturele sector. Ik heb alvast heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!” zo besluit Séverine.
 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons