TAZ 2024 - Winnaars Creatiebeurs
TAZ 2024 - Amai kroket wint theaterprijs Jonge Makers 2024
augustus 13, 2024

In Oostende werd zaterdag de Creatiebeurs Locatietheater Jonge Makers 2024 uitgereikt aan Malique Fye, Luca Persan en Joshua Smits voor hun voorstelling "Amai kroket". Met deze prijs ter waarde van 10.000 euro investeren Theater Aan Zee (TAZ), cultuurcentrum De Grote Post en Sabam - al jaren trouwe partner van TAZ - op een duurzame manier in jong theatertalent. De nadruk ligt dit jaar voor het eerst op locatietheater.

 

Malique, Luca en Joshua wisten de jury, bestaande uit professionals uit de sector, te overtuigen met een pitch over hun nieuwste project: Amai Kroket.

Deze jonge theatermakers ontvangen 10.000 euro (geschonken door Sabam en TAZ) om deze theatervoorstelling op locatie te realiseren, en mogen rekenen op een residentie van twee weken in cultuurcentrum De Grote Post. De nieuwe productie wordt bovendien opgenomen in het programma van de volgende editie van TAZ. Tibeau Beirnaert (2023), Jonas Baeke (2022), Serdi Faki Alici (2021), Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms (2020) mochten de beurs eerder al in ontvangst nemen.
 

Jong Werk in de schijnwerpers

Jong en aanstormend theatertalent krijgt al jaren een centrale plek in de programmatie van TAZ. Via het luik ‘Jong Werk’ geeft de organisatie jonge makers die afstuderen aan een Vlaamse of Nederlandse theateropleiding een podium om kennis te maken met het grote publiek. Daarnaast introduceert TAZ dit jonge talent met hulp van partners uit de sector – waaronder Sabam - in een netwerk van ervaren professionals. 
 

“Sabam zet graag haar schouders onder initiatieven zoals TAZ die jong talent in de schijnwerpers plaatsen en ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Met deze creatiebeurs geven we de laureaten de middelen én de ruimte om zich verder te ontplooien in een professionele context.”
 
Sylvie Godefroid - Accountmanager Theater & Dans
 

 
Foto: © Inge Baes
V.l.n.r.: Pascal Lervant (De Grote Post), Dominique Collet (Programmator jong werk TAZ), Sylvie Godefroid (Sabam), Joshua Smits, Malique Fye en Nele Muylaert (Sabam) 


 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons